Szív- és érrendszert erősítők

A szív és érrendszer szervrendszere a vérkeringés, aminek központja a szív. A vérkeringés biztosítja, hogy a szövetekhez eljussanak a szükséges tápanyagok, oxigén és hormonok, illetve kijusson a szervezetből a salakanyag és a szén-dioxid, melyeket a sejtek termelnek.

A szív és érrendszeri betegségeknek jelentős szerepük van ma, az egyik vezető kórkép. A kockázati tényezők között szerepel a magas vérnyomás vagy vércukor szint, a magas koleszterinszint, az elhízás, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás, a rendszeres és túlzott alkoholfogyasztás, a mozgásszegény életmód, öröklött hajlam. Az életkor előrehaladtával fokozódik a kockázati tényezők szerepe, illetve a munka- és életkörülmények szintén hatással vannak a betegség kialakulására, súlyosbodására.A magas koleszterinszint az érfalakra rakodó zsír kóros mennyiségét jelzi és meszesedést, súlyosabb esetben érelzáródást okozhat.

A betegség megelőzhető, illetve a kialakulás esélye lényegesen csökkenthető a kiegyensúlyozott, egészséges életmóddal és azokkal a természetes tápanyagokkal, amelyek erősítik a szívet és az érrendszert. Több vitamin, növényi kivonat és antioxidáns vegyület hat jótékonyan a keringési rendszerre, a szív és az erek állapotára. Ilyenek az omega 3 zsírsavak, C-vitamin, L-karnitin, Béta-karotin, Q 10 koenzim, halolaj, magnézium, kálcium, kálium, fokhagyma, galagonya.

Nézet:
Sorrend: