USA Medical Vérnyomás COMPLEX fekete fokhagymakivonat kapszula – 60 db

-9%
ÚJ
USA Medical Vérnyomás COMPLEX fekete fokhagymakivonat kapszula – 60 db
4 900 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 450 Ft
Kezdete: 2024.04.03   A készlet erejéig!

Gyengéd figyelem a normál vérnyomás fenntartásáért! A Blood Pressure Complex kapszula olyan komplex és természetes összetevők kombinációjával segíti a normál vérnyomás támogatását, mint a szabadalmazott és klinikai tanulmányokkal rendelkező ABG10+® érlelt fekete fokhagyma kivonat, a kálium és egyéb vitaminok, ásványi anyagok!

  Természetes alapanyagok összetevők vitamin férfiaknakLabor teszteltGMO mentes / freeOrszágos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet OGYÉI által regisztrált termék

Raktáron

Várható szállítási idő 1 - 3 munkanap 

Részletek

OGYÉI notifikációs szám: 31669/2023
Kiszerelés: 60 db
Ízhatása: semleges
Származási ország: EU

USA medical Blood Pressure Complex szabadalmazott ABG10+® hatóanyaggal

Az USA medical Blood Pressure Complex ABG10+®-al, azaz érlelt fokhagyma kivonattal, káliummal, cinkkel, C-vitaminnal és B1-vitaminnal támogatja az optimális vérnyomás fenntartását. Egy doboz Blood Pressure Complex 60 db kapszulát tartalmaz, ami 30 napi adagot jelent egy felnőtt számára.

Mi az ABG10+®?

Az ABG, angolul Aged Black Garlic a fekete fokhagyma szabadalmazott kivonatát jelenti. A fekete fokhagyma több olyan egészségünkre jótékony hatóanyagot tartalmaz mint a fehér fokhagyma, ráadásul kellemetlen szag és utóíz nélkül. A fekete fokhagyma valójában a fehér fokhagyma fermentált verziója. Kialakulásához a fokhagymát több hétig 60–90°C-os hőmérsékleten, kontrollált 80–90%-os páratartalom alatt tartják, mely során a gerezdek feketévé válnak, és csökken az allicin tartalma is, ami a fokhagyma jellegzetes szagát és ízét adja.

A fermentálásnak köszönhetően megnő az antioxidáns tartalma, ezáltal hatékony segítség lehet az oxidatív stresszel szembeni küzdelemben. Ezen felül egy spanyol kutatás azt is kimutatta, hogy a fekete fokhagymával kiegészített étrend csökkentette a magas cukorbevitel által kiváltott anyagcsere és érrendszeri változásokat.

A fekete fokhagyma másik jótékony hatását is az érlelésnek köszönheti, ugyanis a SAC (S-alil-cisztein) – amely egy, az allicinből származó vegyület – csak a fehér fokhagyma öregítésével állítható elő. Az SAC stabilitása és biológiai hozzáférhetősége, valamint magas antioxidáns kapacitása miatt szívvédő tulajdonságokkal rendelkező molekulává válik, amely képes a sejtek oxidatív stresszének leküzdésére.

A kálium szerepe

A kálium:

• hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
• hozzájárul a normál izomműködéshez.
• részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában.

A mai világban az emberek többsége viszonylag sok sót (NaCl) és kevés káliumot (K+) fogyaszt.. Az ilyen étrend összefüggésbe hozható a magas vérnyomással, valamint a szív- és érrendszeri betegségekkel is.2 A kálium ajánlott bevitele korcsoportonként és élethelyzettől függően változhat, egy felnőtt számára az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2013-as útmutatása szerint körülbelül napi 3-4 gramm, ehhez képest a világszerte alig pár száz milligrammot fogyasztunk belőle naponta.
Az étrend-kiegészítők mellett a kálium legjobb természetes forrása a zöldleveles zöldségek, mint a spenót, brokkoli, saláta, cékla és cékla levél, valamint az avokádó és a banán is.

A vesék a kálium normál vérszintjének fenntartásán dolgoznak, a felesleges mennyiséget a vizelettel kiürítik. Kálium széklettel és verejtékkel is távozhat, ezért nagyon fontos odafigyelnünk a pótlásra. Bármely olyan állapot, amely a folyadékveszteséget a normálisnál nagyobb mértékben növeli, mint például a hányás, a hasmenés és bizonyos gyógyszerek, például a vízhajtók, hiányhoz, úgynevezett hipokalémiához vezethetnek. A kevés tápanyagbevitel, a felszívódási rendellenességek mellett káliumhiányt a magnéziumhiány is okozhat, mivel a veséknek magnéziumra van szükségük a kálium visszaszívásához és a sejtek normál állapotának fenntartásához.

Egy 140.000 felnőttet vizsgáló kutatás kimutatta, hogy a megnövelt káliumbevitel átlagosan 3,49 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés vérnyomást (az értékek 1,82 és 5,15 Hgmm között mozogtak) és 1,96 Hgmm-rel a diasztolés vérnyomást a hipertenzióval küzdők esetében.

A cink, a C-vitamin és a B1-vitamin szerepe

A B1-vitamin:

• részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
• hozzájárul az idegrendszer és a szív normál működéséhez.
• hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

A cink:

• részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában.
• hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.
• szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.
• részt vesz a makrotápanyagok és a zsírsavak normál anyagcseréjében.
• hozzájárul a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásához.
• hozzájárul a bőr, a köröm, a haj és a csontozat normál állapotának fenntartásához.

A C-vitamin:

• hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
• hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a csontozat, a porcok, a fogíny, a bőr és a fogak normál állapotának, működésének fenntartásához.
• hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
• hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
• hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
• hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
• fokozza a vas felszívódását.
• hozzájárul az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.

A C-vitamin (aszkorbinsav) egy alapvető fontosságú mikrotápanyag, amelyhez elsősorban gyümölcsök, zöldségek, étrend-kiegészítők fogyasztásával juthatunk hozzá. 29 kutatás elemzése során kiderült, hogy a napi 500 mg dózisú C-vitamin 8 héten át szedve csökkentette az alanyok vérnyomását, ám további kutatások szükségesek ennek a hosszú távú hatásának kimutatáshoz.

Adatok
Cannabis Sativa levél kivonat tartalmú
nem
CBD olaj tartalmú
nem
manufacturer
USA medical
Cikkszám
us046
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Összetétel:

Összetevők:

mikrokristályos cellulóz (csomósodást gátló anyag), kálium-klorid, ABG10+ érlelt fekete fokhagyma kivonat(allium sativum bulbus), zselatin kapszulahéj, l-aszkorbinsav, rizsliszt ( tömegnövelő szer), tiamin-hidroklorid, cink-citrát

Hatóanyagtartalom a napi adagban (2 kapszula):

Kálium (kálium-klorid) 300 mg (15%), ABG10+ fekete fokhagyma kivonat 250 mg (**), C-vitamin (Aszkorbinsav) 40 mg (50%), B1-vitamin (Tiamin-hidroklorid) 11 mg (1000%), Cink (Cink-citrát) 10 mg (100%)

%NRV: felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték %-a
** a napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva

Adagolás:

Ajánlott adagolás:

Napi 1×2 kapszula bevétele javasolt. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések elött 20-30 perccel egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.

Figyelmeztetések:

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat elött konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekektől gondosan elzárva tartandó!