Táplálékkiegészítők, vitaminok
Prémium minőségű, nagy tisztaságú, organikus étrendkiegészítőink a gyógynövények erejével támogatják a szervezet egészséges működését. Az ajurvédában használt legfontosabb növények az immunrendszert erősítik és jótékonyan hatnak szervezetünkre, segítségül lehetnek az izmok, ízületek egészségére, mobilitására, javíthatják az agyműködést, vagy védelmet nyújthatnak többek között az érrendszerünknek. A kapszulák az alap hatóanyagokon kívül egyéb természetes összetevőket is tartalmaznak, melyek segítik a felszívódást, hasznosulást a szervezetben. Ashwaganda, feketebors, kurkuma, levendula, bioperine, glükozamin, kondroitin és további összetevők külön-külön is pozitív változásokat eredményeznek, viszont a megfelelő párosítással emelkednek az szervezetre kiváltott hatásaik.
A TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK (ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK) KÖZÉ TARTOZNAK A VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK, ROSTOK, ZSÍRSAVAK, AMINOSAVAK.
VITAMINOK
Fő cikk:Vitamin
A vitamin olyan szerves vegyület, amely kis mennyiségben ugyan, de nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, viszont kellő mennyiségben az előállítására nem mindig képes, ezért tápanyag formájában kénytelen hozzájutni.
ÁSVÁNYI ANYAGOK
Fő cikk: Ásványi anyagok
Az ásványi anyagok összességükben az emberi szervezet 4-5%-át teszik ki.
AMINOSAVAK ÉS FEHÉRJÉK
Fő cikkek: Aminosavak és fehérjék
Az aminosavak (más néven amino-karbonsavak) olyan szerves vegyületek, amelyek molekulájában aminocsoport (-NH2) és karboxilcsoport (-COOH) egyaránt előfordul. Az aminosavak 3 kategóriába sorolhatók: esszenciális aminosavak, nem esszenciális aminosavak és feltételes aminosavak.
ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAK
Fő cikk: Esszenciális zsírsavak
Az esszenciális zsírsavak többszörösen telítetlen vegyületek, melyek között van omega-6 zsírsav (linolsav) és omega-3 zsírsav (alfa-linolénsav, ALA) is. Ezek nélkülözhetetlenek az emberi táplálkozásban, mert nem tudja őket a szervezet előállítani.
TESTÉPÍTŐ KIEGÉSZÍTŐK
Ezen kiegészítőket általában testépítők és élsportolók veszik igénybe. A testépítő kiegészítők elősegíthetik a súly- vagy izomgyarapodást, a fogyást, javíthatják a sportteljesítményt. A legszélesebb körben alkalmazottak a vitaminok, a fehérje italok, az elágazó láncú aminosavak (BCAA), a glutamin, az esszenciális zsírsavak, a kreatin, és a tesztoszteron fokozók.
Európai uniós szabályozás
A 2002/46/EK irányelv magyarországi átültetése az étrend-kiegészítőkről szóló 37/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet.