Emésztőrendszer támogatása

Szervezetünk a működéséhez szükséges energiapótló anyagokat a külvilágból táplálkozással veszi fel és az emésztőrendszer segítségével dolgozza fel. A bélrendszerben található mirigyek váladéka biztosítja az emésztőfunkciót. Az emésztőenzimek olyan anyagokra próbálják lebontani a bevitt táplálékot, ami az ember számára hasznosítható.

Ahhoz, hogy a szervezetünk jól működjön, egészséges bélflóra kell. A bélflóra jótékony baktériumokból áll. A helytelen táplálkozással, bizonyos gyógyszerek és a klóros ivóvíz fogyasztásával a bélflóra károsodhat, eltűnhet, így az ártalmas baktériumok eluralhatják a szervezetünket. Az enzimműködés károsodásával romlik a tápanyagfelszívódás, ami különféle betegségek kialakulásához vezet. Bizonyos tápanyagok, mint a probiotikumok vagy a cink segíthetik az emésztőrendszer működését. A probiotikumok táplálékkiegészítők, melyek jótékony baktériumokat tartalmaznak. Az élő kultúrák támogatják a természetes bélflórát.

Prebiotikumok fogyasztásával táplálhatjuk a jótékony bélbaktériumokat, az omega 3 zsírsavak pedig megelőzik a gyulladások kialakulását. Ezeket az anyagokat gyümölcsökkel, zöldségekkel, gabonával és természetes készítményekkel vihetjük be szervezetünkbe. A bőséges folyadékfogyasztás, a helyes stresszkezelés, a megfelelő étkezési szokások, a rendszeres testmozgás mind segítik az emésztőrendszer optimális működését.

Nézet:
Sorrend: