USA medical DIGESTIVE ENZYME kapszula 60 db - emésztés támogatására

USA medical DIGESTIVE ENZYME kapszula 60 db - emésztés támogatására
5 990 Ft

USA medical DIGESTIVE ENZYME kapszula 60 db
Makzyme-Pro™ enzim keverék hasznos baktérium törzsekkel, papainnal és bormelainnal kombinálva az USA-ból.
OGYÉI Notifikációs szám: 27156/2024

  Természetes alapanyagok összetevők magnézium-glicinátLabor teszteltGMO mentes / freeOrszágos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet OGYÉI által regisztrált termék

Raktáron

Várható szállítási idő 1 - 3 munkanap 

Részletek

Makzyme-Pro™ enzimkeverék hasznos baktérium törzsekkel valamint papain és bromelain hatóanyagokkal kombinálva!

A legújabb étrend-kiegészítő készítményünk az egyedi Makzyme-Pro™ enzim keveréket tartalmazza, mely kíméletesen támogatja az emésztéshez szükséges lendületet és enyhítheti azokat a tüneteket, melyeket az ételintolerancia és a rossz táplálkozás okoz. A szabadalmazott enzimkeverékünk olyan erőteljes enzimek és hasznos baktériumok kiegyensúlyozott kombinációjából áll, mint a proteáz, laktáz, lipáz, alfa-galaktozidáz és lactobacillusok, de nem maradtak ki a jól ismert papain és bromelain hatóanyagok sem!

Mit kínál a Makzyme-Pro™ enzimkeverék?

A hasznos baktériumok és enzimek kombinációját is tartalmazó Makzyme-Pro keverék szedése bármilyen étrendbe beilleszthető, amikor az emésztőrendszer terhelésének enyhítésére van szükség. A hasznos baktériumok arra szolgálnak, hogy maximalizálják a jó baktériumok képződését az emésztőrendszerben, míg a speciális enzimek aktívan lebontják az ételt, hogy azt a szervezetünk felhasználhassa energiatermeléshez, és a szerveink optimális működésének a fenntartásához.

Milyen enzimeket tartalmaz a készítmény?

A Makzyme-Pro™ egy sor olyan tényleges enzimet tartalmaz, amelyek aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet le tudja bontani az ételt feldolgozható tápanyagokra.

Ezen enzimek közé tartozik a:

  • Gombás proteáz: az Aspergillus oryzae-ból, azaz erjesztésre használt fonalas gombából izolált proteáz enzimek, melyek a fehérjéket egyedi aminosavakká bontják. Ezeket az aminosavakat a szervezetünk arra használja, hogy sejteket építsen, mint például izmokat, csontokat, vagy a bőrt, és a hajat.
  • Gombás lipáz: a különböző gombákból izolált lipáz enzimek a zsírok bontásában játszanak szerepet. A zsírok kiemelt fontosságúak testünk hidratációja, és az epénk megfelelő működése szempontjából.
  • Gombás laktáz: különböző gombákból izolált laktáz enzimek, melyek hidrolízissel bontják le a laktózt, hogy glükózzá vagy galaktózzá váljanak. A glükózt a szervezet energiaforrásként tudja hasznosítani. A gombás laktáz szedése nagyon hasznos azok számára, akik érzékenyek a tejtermékekre, amelyek általában magas laktóztartalmúak, hiszen segítségükkel ezek a termékek könnyebben lebontódnak.
  • Alfa-galaktozidáz: olyan enzim, amely képes lebontani az emészthetetlen szénhidrátokat galaktózzá és szacharózzá a vékonybélben, és megkönnyíti azok felszívódását, valamint minimalizálja a szénhidrátok emésztéséhez szükséges, a baktériumok munkájából származó gáztermelést.
  • Bromelain: az ananász hatóanyaga, mely a fehérjék bontásában játszik szerepet. Kutatások bebizonyították, hogy ennek a természetes enzimnek zsíroldó, emésztést segítő, méregtelenítő, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, duzzanatcsökkentő, és érelmeszesedést gátló hatásai is lehetnek.
  • Papain: a papajából származó proteáz enzim, mely a fehérjék bontásában vesz részt.

Milyen hasznos baktériumokat tartalmaznak a készítmény kapszulái?

  • Lactobacillus acidophilus: természetes módon fordul elő a szervezetben, valamint számos erjesztett élelmiszer, és tejtermékek is tartalmazzák. Ez a baktérium segíti az emésztőrendszert a cukrok, például a laktóz tejsavvá történő lebontásában.
  • Lactobacillus casei: kiegészíti az L. acidophilus -t. Ez az enzim felelős a keményítők lebontásáért a növényekből.
  • Lactobacillus plantarum: a bélben természetesen jelen lévő mikroorganizmusok egy csoportja. Lactobacillus plantarum kivételesen képes kötődni a bél nyálkahártyájához és ezáltal növeli a bél hasznos baktérium populációját.

Mik az enzimek, és mit okozhat az enzimhiány?

Az enzimek jó részt a szervezet által termelt fehérjék, melyek az elfogyasztott élelmet emészthető, hasznosítható tápanyagokra bontják a gyomor traktusban. Segítik lebontani a fehérjéket, szénhidrátokat, zsírokat annak érdekében, hogy a bevitt táplálékból szervezetünk a lehető legtöbb energiát fel tudja használni. Elmondható, hogy a normál enzim termelés létfontosságú, ugyanis támogatja az emésztés és anyagcsere folyamatát, a táplálék megfelelő felszívódását.

Fontos tudni, hogy különböző ételfajták lebontásához más-más enzimre van szükségünk, ahogy a fentebbi felsorolásból is jól láthattad. Az enzimek hiánya különféle emésztőrendszeri tüneteket okozhat, hiszen a lebontás nem működik tökéletesen. Így hiába étkezünk egészségesen, szervezetünk nem képes lebontani, és hasznosítani az ételekből bevitt értékes tápanyagokat, így a próbálkozásaink ellenére is tovább fennálhat az alapvető tápanyaghiány.

A természetes enzimek hiányát egyes esetekben helyettesíthetjük emésztőenzimekkel, melyek hasonlóan látják el a lebontó folyamatokat. Az emésztőenzimeket szerencsére étrend-kiegészítő formájában is pótolni tudjuk, mint például az USA medical Digestive Enzyme, ezáltal visszatéríthetjük emésztésünk működését annak természetes medrébe.

Az emésztő enzimek legfőbb típusai:

Lipáz: a zsírok lebontásáért felelős

Proteáz: a fehérjéket bontja aminosavakra

Laktáz: az ember vékonybelében is megtalálható emésztő enzim, mely a laktóz, vagy más néven tejcukor megemésztéséhez fontos

Alfa-galaktozidáz: szénhidrátok bontásáért felelős

Sok esetben szükségünk lehet emésztő enzimekre egyes anyagcsere betegségeknél, vagy más emésztőrendszert érintő tüneteknél, mint például a:

  • puffadás,
  • túlzott gázképződés,
  • görcsök étkezés után,
  • hasmenés, normálistól eltérő széklet,
  • egyes ételintoleranciák

Az emésztőenzimek természetes forrásai, melyek fogyasztásával támogatható az emésztőrendszer:

  • avokádó
  • banán
  • papaja
  • ananász
  • gyömbér
  • kefír
  • savanyú káposzta
  • kivi
  • Mangó

Hogyan, és miért alakul ki az emésztőenzim hiány a szervezetünkben?

A legtöbb emésztőenzim a hasnyálmirigyben termelődik. A hasnyálmirigyünk 90%-ban külső elválasztású (exokrin) funkciókat lát el, melyek például az emésztéshez szükséges ionok és enzimek termelése, és 10%-ban belső elválasztású (endokrin) funkciókért felelős, mint például az anyagcserét szabályozó hormonok (pl. inzulin) termelése.

Amennyiben nem jól működik a hasnyálmirigyünk, az étel emésztetlenül a vékonybélből a vastagbélbe jut, ezért is tapasztalhatunk kellemetlen alhasi problémákat. Az enzimhiány olyan betegségekkel társulhat, mint az irritábilis bél szindróma, a kontaminált vékonybél szindróma, az epeműködés zavara, az élelmiszer-érzékenység, a gyomorsavhiány, a Candida-fertőzés, a hasnyálmirigy-gyulladás, a Crohn-betegség, vagy a cöliákia (lisztérzékenység).

Bár az emésztőenzimeket lehet pótolni étrend-kiegészítőkkel, érdemes odafigyelnünk az egészséges életmódra, hogy elkerüljük ezeket a problémákat. Az enzimhiány akár örökölhető is lehet, de leginkább különböző életmódbeli problémák okozzák, mint például:

  • Rendszertelen étkezés
  • Rendszeres túlevés
  • Bizonyos gyógyszerkészítmények
  • Zsírszegény étkezés, ami epekőhöz vezethet
  • Cirkadián ritmus felborulása
  • Túlsúly
  • Alkoholizmus
  • Egyoldalú étkezés
  • Toxinok felhalmozódása a szervezetben
Adatok
Cannabis Sativa levél kivonat tartalmú
nem
CBD olaj tartalmú
nem
manufacturer
USA medical
ean_code
5999860835653
GTIN / EAN-13 termékazonosító
5999860835653
Cikkszám
us041
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Összetétel

Összetevők: 

Makzyme-Pro™ enzim keverék: Aspergillus oryzae-ból származó proteáz, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, térfogat növelő szerek (növényi cellulóz – kapszula héj, magnézium sztearát), bromelain, papain, lipáz, laktáz, alfa galaktozidáz, csomósodást gátló szer (szilícium-dioxid).

Hatóanytartalom 1 kapszulában:
Makzyme-ProTM enzim keverék (2500 HUT / 400 mg):
Aspergillus oryzae-ból származó proteáz
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus casei
Lactobacillus plantarum
———————————————————
Bromelain 90 GDU
Papain 2670 TU
Lipáz (gomba eredetű) 1500 FIP
Laktáz (gomba eredetű) 600 LACU
Alfa-galaktozidáz 300 GALU

Adagolás

Ajánlott adagolás:

Egy kapszula bevétele javasolt, napi 1-2 alkalommal. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések közben egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.

Figyelmeztetések:

Ne használja a terméket, ha allergiás a termék bármelyik összetevőjére. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekek elől zárva tartandó.