Vércukorszint karbantartása
A vércukor a vér cukortartalma ami a glükóz (köznapi nevén szőlőcukor). A glükóz a szervezet egyik fő energiaforrása. Magas szénhidrát-tartalmú táplálék elfogyasztása után a vércukorszint egészségeseknél is gyorsan emelkedik, de hamar visszatér a normális értékre. A vércukorszint tartós emelkedése (hiperglikémia) leggyakrabban cukorbetegség esetén fordul elő. Szervezetünk az inzulin hormont használja a vércukorszint szabályozására. Amikor eszünk a hasnyálmirigy inzulint termel, ami kulcsként működik, megnyitja az utat egyes sejtekbe, hogy az elfogyasztott ételekből és italokból származó glükóz beléphessen és később energiaforrásként hasznosuljon. A cukorbetegség ennek a folyamatnak a zavara. Ezért is fontos vércukor ideális szinten tartása.
A természetben sok olyan gyógynövény található, amelyek segítenek szabályozni az anyagcsere folyamatokat és csökkenteni a vércukorszintet. Egyik ilyen a fahéj (Cinnamon) ami csökkenti a vércukorszintet és javítja az inzulinérzékenységet.