Az OMEGA-3 FISH OIL készítményünk kizárólag 100%-ban tiszta, tengeren betakarított halakból származó halolajat tartalmaz. Szigorú minőség ellenőrzési környezetben készül, tesztelve az ismert szennyeződésekre. Minden egyes lágy-gél kapszula magas EPA és DHA tartalommal bír, melyek fontos tápanyagot jelentenek az emberi szervezet számára.
A DHA hozzájárul a normál agyműködés és a látás fenntartásához. Ezek a kedvező hatások 250 mg DHA napi bevitelével érhetők el és OMEGA 3 FISH OIL egy kapszulája biztosítja ezt a mennyiséget. Az EPA és DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez, melyekből 250 mg napi bevitellel érhető el a kedvező hatás. Az OMEGA 3 FISH OIL egy kapszulája biztosítja ezt a mennyiséget.
A napi adag (1 kapszula) 1200 mg halolajat tartalmaz, melyből 720 mg-ot az Omega-3 zsírsavak tesznek ki: EPA 432 mg és DHA 288 mg.
Tudtad?
A telítetlen zsírsavaknak, mint amilyen az Omega-3 zsírsav, nélkülözhetetlen szerepük van az emberi szervezet élettani folyamataiban. Valójában kevés tápanyagot vizsgáltak olyan alaposan, mint az Omega-3 zsírsavakat. Ezeket a szervezet nem képes előállítani, azt táplálékkal, vagy étrend-kiegészítőkkel kívülről szükséges bevinni.
Számos zsírsav tartozik az Omega-3 családba, a legfontosabbak az alábbiak:
- alfa-linolénsav (ALA)
- eikozapentaénsav (EPA)
- dokozahexaénsav (DHA)
Az ALA leginkább növényi olajokban van jelen, például chia magban, kendermagban, lenmagban és dióban. A DHA és az EPA többnyire tengeri halakban található, például makréla, lazac, hering és szardínia. A szervezet DHA szintje különösen magas a szem, az agy és a spermium sejtjeiben. Az EPA zsírsavnak is számos alapvető funkciója van. A szervezetünk igen alacsony mértékben képes a növényi esszenciális olajokból származó ALA-t bontani EPA-ra és DHA-ra, ezért akik nem fogyasztanak halat, étrend-kiegészítő formájában pótolhatják az Omega-3 szükségletüket.
Fontos jelentőséget tulajdonítanak a szakemberek az esszenciális zsírsavak fajtáin belül az Omega-3 / Omega-6 aránynak. Az ideális arány 1:3-1:5, azonban a civilizált világ rossz étkezési szokásai miatt napjainkban átlagosan 1:10-1:30 arányban tartalmazza ezt a kétfajta zsírsavat. A megfelelő arány visszaállításához Omega-3 zsírokban gazdag étrendet javasolnak a táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek. A kiegyensúlyozott étrend, ezen belül telítetlen zsírsavak megfelelő aránya elengedhetetlen a normális növekedéshez és fejlődéshez. Hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek csökkenéséhez, és javíthatja a mentális egészséget.
Kutatások
Az Omega-3 zsírsavak a világ legátfogóbban vizsgált tápanyagai közé tartoznak.
Kimutatták, hogy jelentős egészségügyi előnyökkel járnak a következő feltételek mellett:
- Látási problémák. A DHA nevű Omega-3 zsírsav a szem retinájának egyik fő szerkezeti eleme. Segíthet megelőzni a makula degenerációt, amely látásromlást és vakságot okozhat. (1, 2).
- Szívbetegség. Az Omega-3 zsírsavak számos szívbetegség kockázati tényezőjét javíthatja. Mérsékelheti, csökkentheti a vér koleszterinszintjét, így ezzel együtt csökkenhet az érelmeszesedés és szívbetegségek kockázata is. Azonban még nincs meggyőző bizonyíték arra, hogy megakadályozhatják a szívrohamokat vagy agyvérzéseket. (3).
- Zsíros máj. Az Omega-3 zsírsav-kiegészítők szedése segíthet megszabadulni a máj felesleges zsírjától (4).
- Depresszió és szorongás. Az Omega-3-kiegészítők, például a halolaj, segíthetnek csökkenteni a depresszió és a szorongás tüneteit (6, 7, 8)
- ADHD. ADHD-s gyermekeknél az Omega-3 kiegészítők jelentősen javíthatják a különböző tüneteket (9, 10).
- Asztma. Az Omega-3 segíthet megelőzni az asztmát gyermekeknél és fiatal felnőtteknél (11, 12).
- Baba fejlődés. A terhesség és a szoptatás ideje alatt szedett DHA javíthatja a baba intelligenciáját és a szem egészségét (13, 14, 15).
- Mentális zavarok. Néhány tanulmány a magasabb Omega-3 bevitelt köti össze az Alzheimer-kór és a demencia csökkent kockázatával (16, 17, 18).
Mennyi az ideális Omega-3 bevitel?
Az általános egészségügyi szervezetek, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), napi 250–500 mg kombinált EPA-t és DHA-t ajánlanak egészséges felnőtteknek (19, 20 ,21). Az American Heart Association azt javasolja, hogy hetente legalább kétszer fogyasszon zsíros halakat az optimális Omega-3 bevitel biztosítása érdekében a szívbetegségek megelőzésében ( 22 ).
Ami a táplálkozást illeti, a több nem mindig jobb. Mint sok tápanyag esetében, itt is van egy felső határ , hogy mennyit kell bevenni. Az Food and Drug Administration (FDA) szerint napi 2000 mg kombinált EPA és DHA kombinációja biztonságos a kiegészítőkből. Nagy adagokban az Omega-3 vérhígító hatású. Beszéljen orvosával, ha vérzési rendellenessége van, vagy vérhígító gyógyszereket szed.