USA medical COLLAGEN COMPLEX kapszula 60 db

USA medical COLLAGEN COMPLEX kapszula 60 db
4 990 Ft

USA medical Kollagén-komplex kapszula 60 db
Prémium étrend-kiegészítő kapszula 5 féle kollagén peptiddel az USA-ból
OGYÉI Notifikációs szám: 27155/2023

  Természetes alapanyagok összetevők magnézium-glicinátLabor teszteltGMO mentes / freeOrszágos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet OGYÉI által regisztrált termék

Raktáron

Várható szállítási idő 1 - 3 munkanap 

Részletek

Ötféle kollagén típus egy kapszulába zárva!

Készítményünk napjaink egyik méltán legnépszerűbb hatóanyagát, a kollagént tartalmazza, mégis kiemelkedik a piacon kapható kollagén termékek legtöbbje közül, hiszen nem csak egy félét, hanem az I, II, III, IV és V-ös típusú kollagének prémium keverékét töltöttük a kapszulákba! Az USA medical Collagen Complex hidrolizált kollagént is tartalmaz, ami lehetővé teszi a szervezet számára a könnyebb feldolgozást, és magasabb fokú hasznosulást.

Tudtad?

A kollagén szó görög megfelelője ragasztót jelent, ami meglehetősen beszédes a kollagén funkciójáról, hiszen ez szervezetünk egyik legfontosabb építőeleme. A kollagén egy komplex fehérje, ami különböző hasznos aminosavakból épül fel, mint például a glicin, az alanin, vagy a prolin. Kollagént termel szervezetünk, viszont a kor előrehaladtával, nagyjából a húszas éveink vége felé el kezd csökkenni szervezetünk kollagén termelése. Ez látható öregedési jeleket – például ráncokat és megereszkedett bőrt -, valamint ízületi fájdalmakat eredményezhet. Mivel ez a fehérje felelős az egészséges haj-, bőr-, köröm-, izmok-, és ízületek építéséért és fenntartásáért, nagyon fontos, hogy a saját természetes kollagén termelésünk csökkenésével minőségi forrásokból pótoljuk a kieső mennyiséget.

Egy 12 hétig tartó kutatás bebizonyította, hogy a kollagént szedő csoport bőre a vizsgálati időszak leteltével sokkal hidratáltabb, rugalmasabb volt, mint a placebót kapó kontroll csoportté, valamint a bőrükön is megfigyelhető volt a már látható ráncok halványulása. Ezen kívül a kollagént szedő csoportnál a bőrük, azaz az epidermis vastagodását is megfigyelték, ami kétségkívül hozzájárult a ráncok kisimulásához.

Kutatások szerint a kollagén:

  • Elősegítheti az izmok növekedését és regenerációját [1]
  • Hozzájárulhat a bőr, haj és köröm egészségéhez [2]
  • Támogathatja az ízületi porcok egészséges működését [3]
  • Támogathatja az emésztőrendszer működését [4]

Hidrolizált kollagén = Gyorsabb és könnyebb felszívódás, hasznosítás

A hidrolizálás azt jelenti, hogy az eredeti formulát víz segítségével lebontjuk, ami ezáltal könnyebben és gyorsabban emészthetővé válik a szervezet számára. A kollagén esetében hidrolízis által a molekulát kisebb molekulákra bontjuk, majd folyékonyból por állagúra változtatjuk és kapszulázzuk az egyszerű adagolás és fogyasztás miatt.

 

Kollagén peptidek típusai, melyeket az USA medical Collagen Complex tartalmaz

Sok kollagén étrend-kiegészítő csak 1, 2, vagy 3 különböző kollagén peptidet tartalmaz, ellenben az USA medical Collagen Complex kapszulával, amiben 5 típus is megtalálható. A típusok közötti különbséget leginkább az jelenti, hogy az hogyan hasznosul a szervezetben, miből áll, és miből vihetjük be szervezetünkbe.

I. típusú kollagén

Az egyes és hármas típusú kollagént gyakran egy kalap alá veszik, mert ezek a leggyakrabban előforduló kollagének, és hasznosulásuk is hasonló. Az I. típusú kollagén szervezetünkben mindenhol megtalálható, kivéve a porcokban, így nem csoda, hogy kiemelten oda kell figyelnünk pótlására. Az egyes és hármas típusú kollagén is a kötőszövetben kerül előállításra, és legnagyobb százalékban 4 aminosavból állnak, melyek a glicin, a prolin, a glutamin, és az arginin.

Az I. típusú kollagén főleg a bőrben, csontokban, inakban és a szalagokban található meg, de olyan speciális területeken is ez a domináns, mint a szem szaruhártyája és az erek fala. Ez a típus adja a csontok kollagén tartalmának 95%-át, és 80%-át a csontok teljes fehérje tartalmának. A marha kollagén és a hal kollagén tartalmazza az I. típusú kollagént legnagyobb mértékben, melyeket az USA medical Collagen Complex is tartalmaz.

II. típusú kollagén

Az egyes és hármas típusú kollagénnel ellentétben, a II. leginkább a porcokban található meg, és ez is teszi a porcok fehérje állományának 50-60%-át, és a teljes kollagén állomány 90%-át. Ez a típusú kollagén nemcsak a rostos porcokban jelentős, de a vitreous humor-ban is, ami a retina és a szemlencse közötti átlátszó folyadék, valamint a porckorongokban is.

A marha kollagén is tartalmaz II. típusú kollagént, de ennek a legjobb forrása a csirke, melyet szintén tartalmaz az USA medical Collagen Complex kiegészítőnk. Egy 2016-os kutatás például kimutatta, hogy a 180 napon keresztül szedett, napi 40 mg II. típusú kollagén hatékonyabban lépett fel az osteoarthritis tünetei ellen, mint például a kattogás, vagy a fájdalom, mint a kondroitin-szulfát, és a glükozamin.

III. típusú kollagén

Az I. típusú kollagénnél leírt információk mellett még azt érdemes tudni a III. típusú kollagénről, hogy gazdag glicinben, prolinban és glutaminban, valamint azt, hogy megtalálható az artériák falában és az üreges szervekben is. Másnéven rácsrostnak is nevezik. A marha és hal peptid kollagénen kívül ez megtalálható még a csontvelőben és a májban is. Az I. típusú kollagénnel együtt felelnek a bőr struktúrájának erejéért, ezért e két típus hiánya is okolható a bőr elvékonyodásáért, és törékenységéért.

IV. típusú kollagén

A IV-es típusú kollagén alkotja az extracelluláris, azaz a sejtek közötti mátrixot, ami egy sejteket támogató háló szerepét tölti be. Ez a kollagén típus kiemelten fontos a bőr egészségének megőrzése céljából, ugyanis a feladata, hogy megfelelő védőréteget képezzen a külső környezet és a test között, valamit az, hogy szabályozza az egyes sejtek tapadását és migrációját. A IV. típusú kollagén a legfontosabb strukturális alkotóeleme a membránoknak. Emellett jelátadó szereppel is rendelkezik, ami patológiai és pszichológiai funkciók miatt is fontos.

V. típusú kollagén

A V. kollagén megtalálható a csont mátrixban, a szaruhártyában és a kötőszövetben. (Más néven közbenső mátrix). Az V. típusú kollagén rost formáló képességekkel rendelkezik, és együtt dolgozik az I. típusú kollagénnel a csontokban, az izmokban, a tüdőben, és a májban. Gazdag argininben és prolineben, és a rostok növekedéséért és összeállításáért felelős.

A Collagen Complex alkotóelemeinek megismerése után már láthatod, hogy a kollagén segíthet abban, hogy a szervezet megkapja azokat az építőelemeket, amelyek szükségesek az izületek, csontok, porcok, haj, bőr, az emésztőrendszer, és más egészségügyi területek fenntartásához és optimális működéséhez. A kollagén előnyeinek és felhasználásának széles skálájával vonzó lehet minden korosztály számára!

Források:

[1]. Zdzieblik, D., Oesser, S., Baumstark, M. W., Gollhofer, A., & König, D. (2015). Collagen peptide supplementation in combination with resistance training improves body composition and increases muscle strength in elderly sarcopenic men: a randomised controlled trial. British Journal of Nutrition, 114(8), 1237-1245.

[2]. Proksch, E., Schunck, M., Zague, V., Segger, D., Degwert, J., & Oesser, S. (2014). Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin pharmacology and physiology, 27(3), 113-119.

[3]. Shaw, G., Lee-Barthel, A., Ross, M. L., Wang, B., & Baar, K. (2016). Vitamin C–enriched gelatin supplementation before intermittent activity augments collagen synthesis. The American journal of clinical nutrition, 105(1), 136-143.

[4]. Koutroubakis, I. E., Petinaki, E., Dimoulios, P., Vardas, E., Roussomoustakaki, M., Maniatis, A. N., & Kouroumalis, E. A. (2003). Serum laminin and collagen IV in inflammatory bowel disease. Journal of clinical pathology, 56(11), 817-820.

Adatok
Cannabis Sativa levél kivonat tartalmú
nem
CBD olaj tartalmú
nem
manufacturer
USA medical
ean_code
5999860835646
GTIN / EAN-13 termékazonosító
5999860835646
Cikkszám
us039
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Összetétel

Összetevők: 

Kollagén fehérje komplex keverék: szarvasmarha-kollagén peptidek, hidrolizált csirkekollagén peptidek, tiszta hidrolizált tengeri kollagén peptidek, tojáshéj membrán kollagén peptidek, madár-szegycsont kollagén peptidek; térfogat növelő szerek (zselatin kapszula héj, magnézium-sztearát)

Hatóanytartalom 1 kapszulában:
Prémium kollagén fehérje komplex keverék (1000 mg)
szarvasmarha-kollagén peptidek, hidrolizált csirkekollagén peptidek, tiszta hidrolizált tengeri kollagén peptidek, tojáshéj membrán kollagén peptidek, madár-szegycsont kollagén peptidek.

Adagolás

Ajánlott adagolás:

Napi 1x2 kapszula bevétele javasolt. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések előtt 20-30 perccel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.

 

Figyelmeztetések:

Ne használja a terméket, ha allergiás a termék bármelyik összetevőjére. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekek elől zárva tartandó.