Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

 

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni  webshopunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési  Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

 

A cbddoki.hu oldalon található bejegyzések nem helyettesítik az orvosi tanácsadást!

Nem vállalunk felelősséget a gyártók, forgalmazók eljárása, magatartása és a termékek minősége, ára stb. miatt. Továbbá nem vállalunk semmilyen felelősséget bármely termék használatára, fogyasztására és annak esetleges mellékhatásaira. Kérjük minden esetben alaposan tájékozódjon a gyártó oldalán, megbízható internetes cikkekben, fórumokon! Használat előtt érdemes orvosával beszélni.


A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

 • Üzemeltetői adatok ismertetése
 • Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
 • Vásárlási, rendelési információk ismertetése
 • A megrendelések, vásárlások feldolgozásával kapcsolatos információk
 • Vásárlás, rendelés lépéseinek bemutatása
 • A megrendelt, vásárolt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése
 • Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
 • Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
 • Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
 • Jótállási, garanciális információk, tudnivalók
 • Az elállási jog ismertetése
 • Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
 • Adatkezelési információk

Üzemeltetői adatok

 • Cégnév: BelGrand Kft.
 • Székhely: 2336 Dunavarsány, Árvalányhajas u. 20.
 • Adószám: 27466496-2-13
 • Cégjegyzékszám: 13-09-219384
 • Bankszámlaszám: 11711010-21458123-000000
 • Szerződés nyelve: Magyar
 • Elektronikus elérhetőség: support@cbddoki.hu
 • Telefonos elérhetőség: 06 70 2057457

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A webshopban a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. 

A megjelenített termékek  házhoz szállítással, csomag automatába történő szállítással vásárolhatóak, rendelhetők meg.

Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljeskörűen tájékoztatja Felhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról. 

Vásárlási, rendelési információk

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges. Felhasználó a weboldalon történő vásárlásával/regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a weboldalon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte és elfogadja, az adatkezelésekhez hozzájárul.

Felhasználó a vásárlás/regisztráció során köteles a saját, valós adatait megadni. A vásárlás/regisztráció során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Szolgáltató kizárja felelősségét, amennyiben Felhasználó más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait.

A Szolgáltatót a Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. 

A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.

A megrendelés visszaigazolás kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni. 

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

Amennyiben a megrendelni kívánt termék nem áll rendelkezésre a megrendelés leadásának idején, illetve a „Rendelésre” státusszal megjelölt termék nem beszerezhető a weboldalon feltüntetett időtartamon belül, úgy a Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy ne fogadja el az áru megrendelését, ebben az esetben szerződéskötés nem történik, amiről a Ügyfél értesítést kap. Bármely, esetlegesen korábban teljesített kifizetést az Ügyfél számára Szolgáltató haladéktalanul visszatéríti.

A megrendelések, vásárlások feldolgozása

A megrendelések, vásárlások feldolgozása munkanapokon történik 14. óráig.  A megrendelés, vásárlás  feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség  a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 10 munkanapon belül.
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg
küldőjének részére.

Vásárlás, rendelés menete

1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba
2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Az „törlés” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség megadását követően automatikusan frissül a kosár tartalma.
3. Szállítási/fizetési mód kiválasztása.
4. Megrendelés
5. Szállítási / Számlázási illetve a belépési adatok megadása /Amennyiben már regisztrálta magát akkor be tud lépni. A megrendelés elküldéséhez nem szükséges regisztráció!/*
6. Az adatok megadását követően a " Megrendelés" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.
7. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően automatikus visszaigazolást kap.
Az automata visszaigazolás nem jelenti a szerződés létrejöttét .

*A megrendelés elküldése regisztráció nélkül is lehetséges! Amennyiben regisztrálni szeretne, a jövőben regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni megrendelését a szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

 

A megrendelt, vásárolt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát és a termékismertetőt a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

 

Fizetési módok:

 • Személyes átvétel készpénzzel a helyszinen: Az áru átvételekor történő fizetés választása esetén a Felhasználó a Szolgáltató által megjelölt helyszínen fizeti meg a termék vételárát készpénzben. Készpénzes fizetésre csak magyar forintban (HUF) van lehetőség.

 • Előre utalás: Felhasználó a megrendelt termékek ellenértékét a visszaigazoló e-mailben található bankszámlára 3 napon belül köteles átutalni. Az összeg Szolgáltató bankszámláján történő jóváírását követően a Felhasználó jogosult a termék(ek) általa meghatározott módon történő átvételére. 

 • Utánvéttel: lehetőség van a megrendelt termék(ek) végösszegének kiegyenlítésére utánvét fizetési lehetőséggel. Az utánvételi szolgáltatásért nem számítunk fel extra díjat. A megrendelést e-mailban visszaigazoljuk és a csomagot a GLS futárszolgálattal kézbesítjük.
  Házhozszállításos csomag esetében a futárnál készpénzes vagy bankkártyás fizetés közül lehet választani.

  Az utánvét fizetési lehetőség minden GLS átvételi csomagponton megoldott, valamint számos üzletben bankkártyával is fizethet. Keresse az erre vonatkozó információt a GLS CsomagPont térképes keresőben: https://csomag.hu/csomagpont-kereso 

 • Online bankkártyás fizetés Barionnal: Felhasználónak lehetősége van a rendelés összértékét online fizetni. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

 

Házhoz szállítás, információk

Webshopunk megrendeléseit a GLS General Logistics Systems Hungary Kft. teljesíti. Bővebb információ: https://gls-group.eu/HU/hu/home
Szállítási idő: 1 - 6 munkanap

Házhoz szállítás díjszabása

A főoldalunk alján található "SZÁLLÍTÁS" menüpont alatt találja a legfrisebb aktuális díjszabást.

Ide kattintva is elérheti.

 

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

 

Panaszkezelés

Az üzemeltető a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja és arra érdemi választ kell hogy adjon. Amennyiben panaszra az üzemeltető elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. Az üzemeltetővel kötött szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

Elállás joga

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Fogyasztó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Ha a Szolgáltató a termék kézhezvételének vagy a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap lejártát követően, de 12 hónapon belül megadja a tájékoztatást, úgy az elállásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított 14 nap.
A Fogyasztó az elállási jogát gyakorolhatja az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozatával, vagy a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 2. mellékletében meghatározott nyilatkozat-minta útján.
Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Fogyasztó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.
Fogyasztó a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.
A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta e költség viselését.
Az elállási jog gyakorlása esetén a Fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli.
Nem illeti meg az elállási jog Fogyasztót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

A fogyasztó szintén nem gyakorolhatja az elállási jogát:

 • a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
 • olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
 • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (például használt fogkefe, golyósdezodor, fehérnemű, masszázsolaj, szexuális segédeszköz, kozmetikumok, étrend-kiegészítők)Fontos tudni, hogy a higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékeket is visszaküldhetjük, amennyiben a csomagolást, a védőfóliát még nem bontottuk fel, vagyis a terméket még nem vettük használatba.
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
 • olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
 • olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 • hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
 • nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
 • lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
 • a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát.

Szolgáltató a termék visszaérkezését/vagy az elállási nyilatkozat megérkeztét követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Fogyasztó részére, beleértve a szállítási díjat is.
visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.
Fogyasztó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni vagy Szolgáltató címen leadni.
Fogyasztónak írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot megküldenie 14 napon belül.
Fogyasztó akkor tartja be a határidőt, ha a 14 napos időszak letelte előtt visszaküldi, vagy átadja a termék(eke)t. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.
A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.
A Szolgáltató nem köteles a Fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Szolgáltató által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik.
A visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy Fogyasztó bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
Amennyiben Fogyasztó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén írásban (akár a mellékelt adatlap segítségével), telefonon, vagy akár személyesen is. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként, csomagként való jelzést fogad el Szolgáltató. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza Fogyasztó Szolgáltató részére.
A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet itt érhető el.
Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető el.
Fogyasztó egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.
Az elállási jog csak a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználókat illeti meg.
Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár e.

Elállás jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a  megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a cbddoki a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)

Adatkezelés

BelGrand Kft. (továbbiakban : Forgalmazó) webáruházat tart fenn a
https://cbddoki.hu címen elérhető honlapon azzal a céllal, hogy az ott forgalmazott termékeket értékesítse.
A Forgalmazó webáruházzal kapcsolatos tevékenysége elektronikus kereskedelmi szolgáltatásnak
és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásnak minősül az elektronikus kereskedelmi
szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Eker. tv.) 2. § a) illetve f) bekezdése alapján.
A Forgalmazó mint szolgáltató, az Eker tv. 13/A. (1) bekezdése alapján, a nyújtott szolgáltatásokhoz
kapcsolódó szerződések tekintetében az alábbi célokból jogosult adatokat kezelni:
- a szerződés létrehozása,
- a szerződés tartalmának meghatározása,
- a szerződés módosítása,
- a szerződés teljesítésének figyelemmel kísérése,
- a szerződésből származó díjak számlázása, és
- a szerződéssel kapcsolatos követelések érvényesítése.
A fenti célokból a Forgalmazó a webáruház szolgáltatásait igénybe vevők azonosításához szükséges
természetes személyazonosító adatainak és lakcímeiknek kezelésére jogosult, továbbá a szolgáltatás
nyújtása céljából kezelhet olyan személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához
technikailag elengedhetetlenül szükségesek, így tehát ezen adatok tekintetében az adatkezelés
kötelező. A Forgalmazónak mindazonáltal úgy kell üzemeltetnie a szolgáltatás nyújtása során
alkalmazott eszközeit, hogy a személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a
szolgáltatás nyújtásához és az Eker. tv.-ben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül
szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.
A fentebb meghatározott adatokat a Forgalmazó– a Ptk. 6:22. § (1)-(2) bekezdéseinek megfelelően
– a közte és a Vásárló között létrejött szerződés(ek)ből származó esetleges igények
érvényesíthetőségére tekintettel a követelések esedékessé válásától számított öt évig kezeli.
A regisztráció során rögzített adatok
A webáruházból regisztrált és nem regisztrált vásárlók is rendelhetnek meg termékeket.
következő adatokat kell a regisztráció során megadnia:
- vezetéknév és keresztnév,
- lakcím, továbbá amennyiben az eltérő, úgy a számlázási cím (cég esetén a cégnevet is szükségesfeltüntetni),
- e-mail cím,
- telefonszám.
A regisztráció során automatikusan rögzítésre kerül a Vásárló által használt IP cím is.
A vezetéknév és keresztnév, a lakcím, illetve amennyiben az nem azonos a lakcímmel, úgy a
számlázási cím (cég esetén a cégnév) Forgalmazó általi kezelése az Eker tv. 13/A. § (3)
bekezdésében foglalt kifejezett törvényi felhatalmazáson alapul. Ugyanezen törvényhely
hatalmazza fel a Forgalmazó az IP cím és e-mail cím kezelésére, mivel az a szolgáltatás nyújtásához
technikailag elengedhetetlenül szükséges személyes adat. A telefonszám kezelése a Vásárló
hozzájárulásán alapul, ugyanakkor az elektronikus levelezés helyettesítése, illetve a gyors
kommunikáció szempontja indokolja a kezelését. A Vásárló önkéntesen megadhatja továbbá a
faxszámát.
A regisztrációt követően azonnal elkészül a Vásárló személyes fiókja, ennek megtörténtéről a
Vásárló értesítőt kap az általa megadott e-mail címre. A regisztráció során rögzített adatok kezelése
szükséges a webáruház nyújtotta szolgáltatás teljesítéséhez, valamint a Vásárlók azonosításához,
így azokat a Forgalmazó a személyes fiók törléséig kezeli.
A Vásárló a regisztráció során megadott adatait bármikor módosíthatja a honlap megfelelő
felületén.
A Vásárló személyes fiókjának megszüntetését a „saját fiókom” beállításain belül bármikor meg
teheti .
A megszüntetésről a Vásárló az általa megadott e-mail címre elektronikus levélben értesítést kap. A
személyes fiók megszüntetésével a Vásárló regisztráció során felvett adatai inaktív státuszba
kerülnek, kezelésüket a Forgalmazó felfüggeszti.
A megrendelés során rögzített adatok, korábbi rendelések adatai, a megrendeléssel
kapcsolatban esetlegesen felvett további adatok
A Vásárló a honlap megfelelő felületén kezdeményezhet megrendelést a webáruházban. A
megrendelés folyamata során a Vásárlónak meg kell jelölnie, illetve meg kell adnia:
- a szállítási címet,
- a számlázási címet,
- a megrendelt termékeket,
- a megrendelt termékek mennyiségét,
- a választott fizetési módot
- a megrendelt termékek elnevezését,
- a megrendelt termékek vételárát,
- a megrendelt termékek mennyiségét,
- megrendelésük időpontját,- a választott fizetési módot,
- a megrendelés egyedi azonosítóját,
- megadott számlázási címet,
- a megrendelés során használt IP címet.
A megrendelés során kezelt és rögzített adatokat a Forgalmazó a megrendelést követően is kezeli,
mivel a Vásárló számára biztosítja korábbi rendelései áttekintését, a további megrendelések
megkönnyítése, valamint felgyorsítása végett. A korábbi rendelések fenti adatainak rögzítése a
Vásárló önkéntes hozzájárulásán alapul. Ezeket az adatokat a Forgalmazó a Vásárló személyes
fiókjának fennállta alatt, annak törléséig kezeli.
A Vásárló személyes fiókjának törlését a support@cbddoki.hu e-mail címre küldött elektronikus
levélben kérheti. A Forgalmazó két munkanapon belül törli a Vásárló személyes fiókját, és erről
megerősítést küld a Vásárló megadott e-mail címére. A személyes fiók törlésével a Vásárló
megrendelés során felvett adatai, korábbi rendeléseinek adatai helyreállíthatatlanul törlésre
kerülnek.
A megrendelések módosításával, visszavonásával illetve a megrendeléstől való elállás esetén
keletkezett e-mailekben, levelekben, nyilatkozatokban szereplő adatokat az adott dokumentum
céljához kötötten, törvényi felhatalmazás alapján kezeli a Forgalmazó és azokat az ügy elintézését
követően archiválja.
adatkezelés célja: a webáruház szolgáltatásainak (a továbbiakban: szolgáltatások) megfelelő
nyújtása és igénybe vétele, így különösen a webáruház vásárlóinak regisztrációja és nyilvántartása,
a megrendelések kezelése és teljesítése, a vásárlási tranzakciók, illetve az azokhoz kapcsolódó
számlázás lebonyolítása és dokumentálása, továbbá a vásárlói szokások elemzése, a vásárlókkal
való kapcsolattartás
kezelt adatok köre: vezetéknév és keresztnév, lakcím, továbbá amennyiben az eltérő úgy a
számlázási cím (cég esetén a cégnevet is szükséges feltüntetni), e-mail cím, telefonszám, faxszám, a
szállítási cím, a megrendelt termékek, a megrendelt termékek mennyisége, a választott fizetési mód
a megrendelt termékek elnevezése a megrendelt termékek bruttó vételára, megrendelésük
időpontja, a megrendelés egyedi azonosítója, a megrendelt termékeket tartalmazó csomag egyedi
azonosítója, a megrendelés során használt IP cím.
adatkezelés jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. Rendeletének (1) a) pontja
szerinti érintett hozzájárulás, az Sztv. 169. § (2) bekezdése és az elektronikus kereskedelmi
szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
szóló törvény 13/A. § - a
adattárolás határideje: a regisztráció során megadott adatok esetében az érintett törlési kérelméig,
minden más esetben az adatfelvételtől számított 8 év [Sztv. 169. § (1)-(2)]
adatkezelés módja: papíralapon és elektronikusan
Tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak
helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését, korlátozását a
Forgalmazó feltüntetett elérhetőségein.Adatkezelő
neve: BelGrand Kft.
Székhelye: 2336 Dunavarsány, Árvalányhajas u. 20.
Adószám: 27466496-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-391118 
Adatkezelő e-mail elérhetősége: support@cbddoki.hu
Az érintett jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság
Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.), illetve lakóhelye vagy tartózkodási
helye szerint illetékes törvényszéknél élhet.

 

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló  17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a cbddoki általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Jelen általános szerződési feltételek dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.

Adatkezelési tájékoztató
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ A WEBÁRUHÁZ MŰKÖDTETÉSE SORÁN TÖRTÉNŐ ADATKEZELÉSRŐL

BelGrand Kft. (továbbiakban : Forgalmazó) webáruházat tart fenn a
https://cbddoki.hu címen elérhető honlapon azzal a céllal, hogy az ott forgalmazott termékeket
értékesítse.
A Forgalmazó webáruházzal kapcsolatos tevékenysége elektronikus kereskedelmi szolgáltatásnak
és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásnak minősül az elektronikus kereskedelmi
szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Eker. tv.) 2. § a) illetve f) bekezdése alapján.
A Forgalmazó mint szolgáltató, az Eker tv. 13/A. (1) bekezdése alapján, a nyújtott szolgáltatásokhoz
kapcsolódó szerződések tekintetében az alábbi célokból jogosult adatokat kezelni:
- a szerződés létrehozása,
- a szerződés tartalmának meghatározása,
- a szerződés módosítása,
- a szerződés teljesítésének figyelemmel kísérése,
- a szerződésből származó díjak számlázása, és
- a szerződéssel kapcsolatos követelések érvényesítése.
A fenti célokból a Forgalmazó a webáruház szolgáltatásait igénybe vevők azonosításához szükséges
természetes személyazonosító adatainak és lakcímeiknek kezelésére jogosult, továbbá a szolgáltatás
nyújtása céljából kezelhet olyan személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához
technikailag elengedhetetlenül szükségesek, így tehát ezen adatok tekintetében az adatkezelés
kötelező. A Forgalmazónak mindazonáltal úgy kell üzemeltetnie a szolgáltatás nyújtása során
alkalmazott eszközeit, hogy a személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a
szolgáltatás nyújtásához és az Eker. tv.-ben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül
szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.
A fentebb meghatározott adatokat a Forgalmazó– a Ptk. 6:22. § (1)-(2) bekezdéseinek megfelelően
– a közte és a Vásárló között létrejött szerződés(ek)ből származó esetleges igények
érvényesíthetőségére tekintettel a követelések esedékessé válásától számított öt évig kezeli.
A regisztráció során rögzített adatok
A webáruházból regisztrált és nem regisztrált vásárlók is rendelhetnek meg termékeket.
következő adatokat kell a regisztráció során megadnia:
- vezetéknév és keresztnév,
- lakcím, továbbá amennyiben az eltérő, úgy a számlázási cím (cég esetén a cégnevet is szükségesfeltüntetni),
- e-mail cím,
- telefonszám.
A regisztráció során automatikusan rögzítésre kerül a Vásárló által használt IP cím is.
A vezetéknév és keresztnév, a lakcím, illetve amennyiben az nem azonos a lakcímmel, úgy a
számlázási cím (cég esetén a cégnév) Forgalmazó általi kezelése az Eker tv. 13/A. § (3)
bekezdésében foglalt kifejezett törvényi felhatalmazáson alapul. Ugyanezen törvényhely
hatalmazza fel a Forgalmazó az IP cím és e-mail cím kezelésére, mivel az a szolgáltatás nyújtásához
technikailag elengedhetetlenül szükséges személyes adat. A telefonszám kezelése a Vásárló
hozzájárulásán alapul, ugyanakkor az elektronikus levelezés helyettesítése, illetve a gyors
kommunikáció szempontja indokolja a kezelését. A Vásárló önkéntesen megadhatja továbbá a
faxszámát.
A regisztrációt követően azonnal elkészül a Vásárló személyes fiókja, ennek megtörténtéről a
Vásárló értesítőt kap az általa megadott e-mail címre. A regisztráció során rögzített adatok kezelése
szükséges a webáruház nyújtotta szolgáltatás teljesítéséhez, valamint a Vásárlók azonosításához,
így azokat a Forgalmazó a személyes fiók törléséig kezeli.
A Vásárló a regisztráció során megadott adatait bármikor módosíthatja a honlap megfelelő
felületén.
A Vásárló személyes fiókjának megszüntetését a „saját fiókom” beállításain belül bármikor meg
teheti .
A megszüntetésről a Vásárló az általa megadott e-mail címre elektronikus levélben értesítést kap. A
személyes fiók megszüntetésével a Vásárló regisztráció során felvett adatai inaktív státuszba
kerülnek, kezelésüket a Forgalmazó felfüggeszti.
A megrendelés során rögzített adatok, korábbi rendelések adatai, a megrendeléssel
kapcsolatban esetlegesen felvett további adatok
A Vásárló a honlap megfelelő felületén kezdeményezhet megrendelést a webáruházban. A
megrendelés folyamata során a Vásárlónak meg kell jelölnie, illetve meg kell adnia:
- a szállítási címet,
- a számlázási címet,
- a megrendelt termékeket,
- a megrendelt termékek mennyiségét,
- a választott fizetési módot
- a megrendelt termékek elnevezését,
- a megrendelt termékek vételárát,
- a megrendelt termékek mennyiségét,
- megrendelésük időpontját,- a választott fizetési módot,
- a megrendelés egyedi azonosítóját,
- megadott számlázási címet,
- a megrendelés során használt IP címet.
A megrendelés során kezelt és rögzített adatokat a Forgalmazó a megrendelést követően is kezeli,
mivel a Vásárló számára biztosítja korábbi rendelései áttekintését, a további megrendelések
megkönnyítése, valamint felgyorsítása végett. A korábbi rendelések fenti adatainak rögzítése a
Vásárló önkéntes hozzájárulásán alapul. Ezeket az adatokat a Forgalmazó a Vásárló személyes
fiókjának fennállta alatt, annak törléséig kezeli.
A Vásárló személyes fiókjának törlését a support@cbddoki.hu e-mail címre küldött elektronikus
levélben kérheti. A Forgalmazó két munkanapon belül törli a Vásárló személyes fiókját, és erről
megerősítést küld a Vásárló megadott e-mail címére. A személyes fiók törlésével a Vásárló
megrendelés során felvett adatai, korábbi rendeléseinek adatai helyreállíthatatlanul törlésre
kerülnek.
A megrendelések módosításával, visszavonásával illetve a megrendeléstől való elállás esetén
keletkezett e-mailekben, levelekben, nyilatkozatokban szereplő adatokat az adott dokumentum
céljához kötötten, törvényi felhatalmazás alapján kezeli a Forgalmazó és azokat az ügy elintézését
követően archiválja.
adatkezelés célja: a webáruház szolgáltatásainak (a továbbiakban: szolgáltatások) megfelelő
nyújtása és igénybe vétele, így különösen a webáruház vásárlóinak regisztrációja és nyilvántartása,
a megrendelések kezelése és teljesítése, a vásárlási tranzakciók, illetve az azokhoz kapcsolódó
számlázás lebonyolítása és dokumentálása, továbbá a vásárlói szokások elemzése, a vásárlókkal
való kapcsolattartás
kezelt adatok köre: vezetéknév és keresztnév, lakcím, továbbá amennyiben az eltérő úgy a
számlázási cím (cég esetén a cégnevet is szükséges feltüntetni), e-mail cím, telefonszám, faxszám, a
szállítási cím, a megrendelt termékek, a megrendelt termékek mennyisége, a választott fizetési mód
a megrendelt termékek elnevezése a megrendelt termékek bruttó vételára, megrendelésük
időpontja, a megrendelés egyedi azonosítója, a megrendelt termékeket tartalmazó csomag egyedi
azonosítója, a megrendelés során használt IP cím.
adatkezelés jogalapja: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. Rendeletének (1) a) pontja
szerinti érintett hozzájárulás, az Sztv. 169. § (2) bekezdése és az elektronikus kereskedelmi
szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
szóló törvény 13/A. § - a
adattárolás határideje: a regisztráció során megadott adatok esetében az érintett törlési kérelméig,
minden más esetben az adatfelvételtől számított 8 év [Sztv. 169. § (1)-(2)]
adatkezelés módja: papíralapon és elektronikusan
Tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak
helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését, korlátozását a
Forgalmazó feltüntetett elérhetőségein.Adatkezelő

neve: BelGrand Kft. 
Székhelye: 2336 Dunavarsány, Árvalányhajas u. 20.
Adószám: 27466496-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-219384
Adatkezelő e-mail elérhetősége: support@cbddoki.hu
Az érintett jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság
Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.), illetve lakóhelye vagy tartózkodásihelye szerint illetékes törvényszéknél élhet.

Vásárlási tudnivalók
Vásárlási feltételek

Rendelés menete

1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba
2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni
kívánt termék darabszámát. Az „törlés” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség megadását követően automatikusan frissül a kosár tartalma.
3. Szállítási/fizetési mód kiválasztása.
4. Megrendelés
5. Szállítási / Számlázási illetve a belépési adatok megadása /Amennyiben már regisztrálta magát akkor
be tud lépni. A megrendelés elküldéséhez nem szükséges regisztráció!/*
6. Az adatok megadását követően a " Megrendelés" gombra kattintva tudja elküldeni
megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.
7. E-mail-ben a megrendelés
elküldését követően automatikus visszaigazolást kap.
Az automata visszaigazolás nem jelenti a szerződés létrejöttét .

*A megrendelés elküldése
regisztráció nélkül is lehetséges! Amennyiben regisztrálni szeretne, a jövőben regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni megrendelését a
szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a
termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja:

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát és a termékismertetőt a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Fizetési módok:

Személyes átvétel készpénzzel a helyszinen: Az áru átvételekor történő fizetés választása esetén a Felhasználó a Szolgáltató által megjelölt helyszínen fizeti meg a termék vételárát készpénzben. Készpénzes fizetésre csak magyar forintban (HUF) van lehetőség.

Előre utalás: Felhasználó a megrendelt termékek ellenértékét a visszaigazoló e-mailben található bankszámlára 3 napon belül köteles átutalni. Az összeg Szolgáltató bankszámláján történő jóváírását követően a Felhasználó jogosult a termék(ek) általa meghatározott módon történő átvételére. 

Utánvéttel: lehetőség van a megrendelt termék(ek) végösszegének kiegyenlítésére utánvét fizetési lehetőséggel. Az utánvételi szolgáltatásért nem számítunk fel extra díjat. A megrendelést e-mailban visszaigazoljuk és a csomagot a GLS futárszolgálattal kézbesítjük.

Házhozszállításos csomag esetében a futárnál készpénzes vagy bankkártyás fizetés közül lehet választani.

Az utánvét fizetési lehetőség minden GLS átvételi csomagponton megoldott, valamint számos üzletben bankkártyával is fizethet. Keresse az erre vonatkozó információt a GLS CsomagPont térképes keresőben: https://csomag.hu/csomagpont-kereso

Online bankkártyás fizetés Barionnal: Felhasználónak lehetősége van a rendelés összértékét online fizetni. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Házhoz szállítás, információk:

Webshopunk megrendeléseit a GLS General Logistics Systems Hungary Kft. teljesíti. Bővebb információ: https://gls-group.eu/HU/hu/home
Szállítási idő: 1 - 6 munkanap

Házhoz
szállítás díjszabása

A főoldalunk alján található "SZÁLLÍTÁS"
 menüpont alatt találja a legfrisebb aktuális díjszabást.

Ide kattintva is elérheti.

Felhívás a csomagok átvételével
kapcsolatosan

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem
vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll
módunkban ismételten elindítani!

Panaszkezelés:

Az üzemeltető a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül
megvizsgálja és arra érdemi választ kell hogy adjon. Amennyiben panaszra az üzemeltető elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. Az üzemeltetővel kötött
szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt
intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

Elállás joga:

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás
azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak:

 • a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
 • olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
 • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (például használt fogkefe, golyósdezodor, fehérnemű, masszázsolaj, szexuális segédeszköz, kozmetikumok, étrend-kiegészítők)Fontos tudni, hogy a higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékeket is visszaküldhetjük, amennyiben a csomagolást, a védőfóliát még nem bontottuk fel, vagyis a terméket még nem vettük használatba.
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
 • olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
 • olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 • hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
 • nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
 • lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
 • a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát.


A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében
haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

Nem vállalunk felelősséget a gyártók, forgalmazók eljárása, magatartása és a termékek minősége, ára stb. miatt. Továbbá nem vállalunk semmilyen felelősséget bármely termék használatára, fogyasztására és annak esetleges mellékhatásaira. Kérjük minden esetben alaposan tájékozódjon a gyártó oldalán, megbízható internetes cikkekben, fórumokon! Használat előtt érdemes orvosával
beszélni.